Singapur'un Toplam Ticareti Ekim Ayında %4 Oranında Arttı

22 Kasım 2018

Singapur'un Toplam Ticareti Ekim Ayında %4 Oranında Arttı

Singapur'un toplam ticareti 2018 yılı ekim ayında hem ithalat hem de ihracattaki büyüme sayesinde %20,1 oranında artmıştır. Ekim ayında ihracat %20,4 oranında artarken ithalatta %19,8 artış görülmüştür. Mevsim etkisinden arındırılmış değerlere göre, ihracat % 4,4 ve ithalat %3,2 oranlarında artmış olup, toplam ticaret % 4 oranında büyüme göstermiştir.
 
Petrol dışı ihracat bir önceki yıla göre elektronik harici ürünlerdeki büyümeye bağlı olarak %8,3 oranında artmıştır. Mevsim etkisinden arındırılmış bazda ihracat bir önceki aya göre %4,2 oranında artmış olup, ekim ayında 11,3 milyar ABD Dolarına ulaşmıştır. AB (28), ABD ve Japonya başta olmak üzere en çok ihracat yapılan 10 pazarın çoğuna gerçekleştirilen petrol dışı ihracatta da artış kaydedilmiştir.
 
Petrol dışı re-eksport ise Eylül ayındaki %13,3’lük büyümeyi takip ederek bir önceki yıla göre %26,4 oranında artmıştır. Mevsim etkisinden arındırılmış bazda ihracat bir önceki aya göre %1,7 oranında artmış olup, ekim ayında 17,5 milyar ABD Dolarına ulaşmıştır. En çok re-eksport yapılan 10 pazara gerçekleştirilen petrol dışı re-eksportta Güney Kore haricinde artış kaydedilmiştir.

 
 
Kaynak: Enterprise Singapore

https://www.enterprisesg.gov.sg/media-centre/media-releases/2018/november/singapore-external-trade-october-2018
 
Yayınlayan: Singapur Ticaret Müşavirliği