'Arabia-Expo 2019' fuarı Moskova'da başladı

09 Nisan 2019

Moskova
 
'Arabia-Expo 2019' fuarı dün Rusya’nın Başkenti Moskova’da açıldı. Fuara çok sayıda Rus ve Arap şirketlerinin temsilcileri katılım gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arabia-Expo 2019 fuarının açılışında yaptığı konuşmada Rus ve Arap şirketlerin 40 milyar dolar değerinde yaklaşık 400 yatırım projesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Arap devletleri ile yapılan ticaret geçen yıl yüzde 8 oranında artış göstererek 22 milyar dolara ulaştı.

Ortak projeler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yaptığı açıklamada Rusya ile Arap dünyası arasında yürütülen ortak projelere dikkat çekti. Söz konusu projelerin en önemlisinin Mısır elektrik santrali olduğunu kaydetti. Lavrov, Moskova'nın Arap dünyasıyla ilişkilerini adalet ve eşitlik ilkelerine dayanarak daha da güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı.

Lavrov konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fuar ve Arap-Rus İş Konseyi katılımcılarına gönderdiği mesajı okudu.

Putin mesajında İş Konseyi'nin ticaret hacmini artırmak için gerekli şartların hazırlanmasına ve özellikle enerji ve ulaştırma alanlarında birçok ekonomik projenin uygulanmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Fuar ile eş zamanlı olarak Arap-Rus İş Konseyi'nin 12'inci oturumu da gerçekleştirildi.

Söz konusu etkinlikler, Rus-Arap İş Konseyi, Arap Odaları Birliği, Rus Ticaret ve Sanayi Odası ve Rus Sanayi, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından düzenlendi.