Suudi Arabistan'da 4. Sanayi Devrimi Merkezi'nin bir şubesi kurulacak

07 Kasım 2019

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah, Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Ferhan, Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanı Mühendis Abdullah es-Sevaha, Ekonomi ve Planlama Bakanı Muhammed et-Tuveyciri, dün, Riyad’da Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Profesör Klaus Schwab ile bir araya geldi.

Suudi Arabistan ile WEF arasındaki ortak işbirliği alanlarının tartışıldığı toplantının ardından, WEF bünyesinde faaliyet gösteren 4. Sanayi Devrimi Merkezi'nin bir şubesinin Suudi Arabistan’da açılmasını öngören bir anlaşma imzalandı.

Söz konusu anlaşma, Suudi Arabistan Ekonomi ve Planlama Bakanı Muhammed et-Tuveyciri ve WEF Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Profesör Klaus Schwab tarafından imzalandı.

Anlaşma, Suudi Arabistan Uluslararası Stratejik Ortaklıklar Merkezi’nin desteği ve koordinasyonuyla Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Şehri ile WEF arasındaki işbirliğinin başlangıcına işaret ediyor.

Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Şehri, WEF ile birlikte 4. Sanayi Devrim Merkezi'ni yönetecek.

Merkez, Suudi Arabistan’da 4. Sanayi Devrimi mekanizma, plan ve uygulamalarının geliştirilmesine yer sağlayacağı gibi bölge ve dünyada teknoloji ile en iyi uygulamaların benimsenmesine katkıda bulunacak.

Bu işbirliği Suudi Arabistan'ı Hindistan, Çin ve Japonya gibi ülkelerle küresel 4. Sanayi Devrimi ağına dahil edecek.

Merkez, ayrıca çeşitli devlet kurumları, uluslararası kurumlar ve özel şirketler ile işbirliği yapma imkanı sağlayacak.

4. Sanayi Devrimi, en önemlisi yapay zeka ve makine öğrenimi, nesnelerin interneti, robotlar, akıllı şehirler, teknik yönetişim ve veri politikasının geleceğini şekillendirme, insansız hava aracı (İHA) ve hava sahasının geleceği olmak üzere birkaç alana odaklanıyor.