2013 Yılı Gümrük Müşavirliği Ön Eleme ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavları

Gümrük Müşavirliği Ön Eleme ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile imzalan protokol çerçevesinde 24.11.2013 tarihinde Ankara’da yapılmıştır.

18 Aralık 2013
Gümrük Müşavirliği Ön Eleme ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile imzalan protokol çerçevesinde 24.11.2013 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Sınavların sonuçları 17.12.2013 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. Gümrük Müşavirliği Ön Eleme Sınavına toplam 301 aday katılım sağladı, bu adaylardan 146’sı başarılı olarak Gümrük Müşavirliği Mesleki Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazandı. Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavına katılan 2605 adaydan ise 1738’i başarılı oldu.

Gümrük Yönetmeliğinin sınav sonuçlarının duyurulması ve sonuçlara itiraz başlıklı 571 inci maddesi gereğince, adaylar, sınav sonuçlarının duyurulduğu tarihten itibaren on gün içinde Bakanlığımız Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne başvurarak sınav sonuçlarına itiraz edilebilecektir.

İtiraz süresinin bitmesi ve sınav sonuçlarının kesinleşmesini müteakip Gümrük Müşavirliği Ön Eleme Sınavını kazananlar Bakanlığımızca tayin edilecek yer ve zamanda Gümrük Müşavirliği Mesleki Yerlilik Sınavına alınacaktır. Ayrıca Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavında başarılı olan adaylar, izin belgesi taleplerini sınav sonuçlarının kesinleşmesini müteakip istenilen belgelerle birlikte çalışmak istedikleri Bölge Müdürlüğüne yapabileceklerdir.