2016 - Yılın Ahileri

İmdat GÜNDOĞAR (Rize) - Emine COŞKUNER (Trabzon) - Abuzer SALİK (Malatya) - Celal AÇIK (Gaziantep)

07 Ağustos 2019


 İmdat GÜNDOĞAR

 ÖZGEÇMİŞİ

1942 yılında Rize’nin Güneysu İlçesinde doğmuştur. İlkokulu Adacami İlkokulunda bitirmiş ve ardından hafızlık yapmıştır. Sonrasında İstanbul İmam Hatip Lisesine kaydolmuştur. Buradaki eğitimine iki yıl devam ettikten sonra bırakmıştır. İstanbul’da bulunduğu dönemlerde Kur’an kıraati üzerine eğitimler almıştır. Daha sonra İstanbul’dan memleketine dönmüştür. Babası soğuk demircilik işi ile uğraşmaktaydı. Kendisi de bu meslekten etkilenmiş olup, askerlik dönüşünde babası ile birlikte Demircilik işinde çalışmaya başlamıştır. 1970 yılından itibaren de bu mesleği kendi adına devam ettirmektedir.
 
50 yılı geçen meslek hayatında 20 civarında usta yetiştirmiştir. Bu ustalardan bazıları halen aktif olarak iş hayatına devam etmektedir. Meslek hayatının yanında sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev almıştır. Çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu üyelik, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde de bulunmuştur.

 

 Emine COŞKUNER 

 
ÖZGEÇMİŞİ

1939 Doğumlu olan Emine COŞKUNER 5 çocuk sahibi bir annedir. İlkokulu bitirdikten sonra 12 yaşında terzilik mesleğine çırak olarak başlamıştır.1980 yılında kendine ait işyerini açmış ve bu güne kadar da 10 civarında usta yetiştirmiştir. Çevresinde dürüst, güvenilir, meslek ahlakına saygılı, hak ve hukuka riayet eden, şefkatli, cömert, saygılı ve güler yüzlü bir esnaf olarak tanınmaktadır.



 Abuzer SALİK

 ÖZGEÇMİŞİ

1937 yılında Malatya’da doğmuştur. 1960 yılında esnaflığa başlayan Abuzer SALİK ilk önce kireç mayacılığı daha sonra ise nakliyatçılık, yol ve köprü yapımı ile uğraşmıştır. 1970 yılında Malatya’da eski kasap pazarında ayakkabı tamirciliği mesleğine başlamıştır. Meslek hayatında 20 civarında usta ve kalfa yetiştirmiştir.

 
Ayakkabı sektöründe uzun yıllar hizmet eden Abuzer SALİK’in yetiştirdiği çırak ve kalfaların birçoğu mağaza sahibi olmuştur. Diğer yandan, çocukları adına Malatya’da 1999 yılında MADO markalı dondurma ve tatlı işyerlerini; önce Kanal boyunda, 2001 yılında da Kapalı Çarşının karşısında açmıştır.
 
Daha sonra, Malatya’nın ünlü bestekârı rahmetli  Fahri KAYAHAN’ın Atatürk’e sunduğu  SARI KURDELE parçasından esinlenerek  SARI KURDELA ismi ile Restoran-Kafe açarak ismini bir anda Türkiye ye duyurmuştur. İşyerlerinde istihdam ettikleri işçi sayısı ise 40-45 civarındadır.
 
Özgüveni ve girişimcilik ruhu olan Abuzer SALİK çevresinde dürüst, güvenilir, meslek ahlakına saygılı, hak ve hukuka riayet eden, şefkatli, cömert ve güler yüzlü bir esnaf olarak tanınmaktadır.




 
 Celal AÇIK

 
 ÖZGEÇMİŞİ

1968 yılında Gaziantep’te doğan Celal AÇIK çevresinde eğitim ve öğretime önem veren birisi olarak bilinmektedir. 1981 yılından 2015 yılına kadar olan sürede Bakırcılık sanatını imalatından işlemesine, işlemesinden satışına kadar uygulayan ve aynı zamanda eğitici usta belgesi sahibi olan Celal AÇIK yurtdışından bakırcılık eğitim sertifikası sahibidir.
 
Amerika’da bakırcılıkla ilgili eğitim vermekte olup, yaklaşık 15 öğrenci yetiştirmiştir. Aynı zamanda bakırcılar odası başkanlığını da yapmaktadır.
 
Uzun yıllardır bakırcılık işiyle uğraşan Celal AÇIK çevresinde, dürüst, güvenilir, meslek ahlakına saygılı, hak ve hukuka riayet eden, cömert ve güler yüzlü bir esnaf olarak tanınmaktadır.