2017 - Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı

Ahi-Ali SARAÇ(Trabzon) Marangoz Kalfa-Miray ÇAKMAK(Çanakkale) Kuaför Çırak- Emrah KORKMAZ(Samsun) Elektromekaniker

07 Ağustos 2019

YILIN AHİSİ



Ali SARAÇ

Özgeçmişi

1932 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğmuştur. 4 kız 1 erkek çocuk babasıdır. İlkokul mezunu olup, 1946 yılında 14 yaşındayken Akçaabat’ta marangozluk mesleğine çırak olarak başlamıştır.

Marangozluk sektöründe 10’un üzerinde usta, çok sayıda çırak ve kalfa yetiştirmiştir. Aile bireylerinden ağabeyi, kardeşi ve yeğenleri de aynı mesleği icra etmektedir. Kendi yetiştirdiği ve usta olan oğlu ile aynı işyerinde esnaflığa devam etmektedir.
 
Karadeniz bölgesinde kayık imalatı ve tamiri yapan nadir ustalarımızdandır. Bugüne kadar çok sayıda kayık yapımı ve onarımı gerçekleştirmiştir. Çevresinde sevilen, saygın, dürüst, güvenilir, meslek ahlakına saygılı, hak ve hukuka riayet eden, cömert ve güler yüzlü bir esnaf olan Ali Saraç,  hala aktif bir esnaf olarak çalışmaktadır.
 

 
 

YILIN KALFASI



Miray ÇAKMAK

Özgeçmişi

 
1997 Aydın doğumludur. 2013 yılında kuaförlük alanında çırak olarak çalışmaya başlamıştır. Çevresi tarafından dürüst, güler yüzlü, güvenilir, iş ve meslek ahlakına saygılı, kendi mesleğine değer katmak için özverili çalışmalar yapan bir kişidir. 
 
 

 YILIN ÇIRAĞI




Emrah KORKMAZ

Özgeçmişi 
2000 Samsun doğumludur. Samsun Mesleki Eğitim Merkezinde Otomotiv Elektromekanikerliği bölümünde çırak öğrenci olarak eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda sanayi sitesinde de çırak olarak çalışmaktadır.
Diğer yandan, Emrah KORKMAZ başarılı bir çırak öğrenci olması nedeniyle Leonarda Vinci Programı kapsamında Berlin/ALMANYA’ya gidecek olan 5 öğrenciden birisi olarak seçilmiştir.
Çevresi tarafından dürüst, güvenilir, iş ve mesleği öğrenmeye hevesli ve gayretli bir kişiliğe sahiptir.