2018 - Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı

Ahi-Osman KALAY (Konya) Tahin İmalatı Kalfa-Gamze DEMİRÖZ (Çankırı) Kuaför Çırak-Mustafa SANKAYA (Bartın) Tekne ve Yat Yapımı

07 Ağustos 2019

YILIN AHİSİ



Osman KALAY

Özgeçmişi

1956 doğumlu olan Osman KALAY Baba mesleği tahinciliğe küçük yaşlarda başlamış olup, 1982 yılından bugüne kadar da “Kalaycıoğlu Tahin” olarak faaliyetine devam etmektedir.  Bölgenin en eski işletmelerinden birisidir. Üretilmiş olan tahin tüm ülkeye pazarlanmaktadır. Tahin üretiminin yapılışı konusunda birçok medya organı tarafından işyerinde çekim yapılmıştır.

Meslek hayatında, esnaf ve sanatkârlara örnek olmasının yanı sıra çevresinde dürüst, güvenilir, meslek ahlakına saygılı, hak ve hukuka riayet eden, şefkatli, cömert, saygılı ve güler yüzlü bir esnaf olarak tanınmaktadır.

 
 
YILIN KALFASI




Gamze DEMİRÖZ

Özgeçmişi

1997 doğumlu olan Gamze DEMİRÖZ, Gürhan Titrek Mesleki Eğitim Merkezinde çıraklık eğitimini tamamlayarak 2016 yılında kalfalık belgesini almıştır. Halen ustalık kurslarına da devam ederek eğitimini sürdürmektedir. Bu güne kadar çalıştığı işyerlerinde ve öğrenim gördüğü okulunda sevilen, işini iyi yapan bir kişi olan kalfamız çevresinde dürüst, güler yüzlü, güvenilir, iş ve meslek ahlakına saygılı, kendi mesleğine değer katmak için özverili çalışmalar yapan bir kişi olarak bilinmektedir.
 

 
 YILIN ÇIRAĞI



Mustafa SANKAYA

Özgeçmişi 
1996 doğumlu olan Mustafa SANKAYA akrabaları ve yakın çevresinin ahşap tekne ve gemi yapımı ile uğraşmasından etkilenmiş, Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezinin Tekne ve Yat Yapımı bölümüne kayıt yaptırmıştır. Halen 3. sınıf öğrencisi olarak da eğitimine devam etmektedir. Çevresinde dürüst, güvenilir, iş yerindeki usta ve kalfalarına saygılı, iş ve mesleği öğrenmeye hevesli ve gayretli bir kişiliğe sahip olmasıyla tanınmaktadır.