Bakan Muş, Erzurum'da Mesire Alanının Açılışına Katıldı

Bakan Muş, Erzurum'un yatırıma ihtiyacı olduğunu, üretim ve imalat sanayisindeki yatırımların Erzurum'a kazandırılmasıyla kentin bambaşka bir çehreye bürüneceğini belirtti.

02 Temmuz 2022

Bakan Muş, Palandöken Belediyesi tarafından Palandöken Dağı eteklerindeki Kent Ormanı Vadi Palandöken Nefes Projesi 1. Etap Mesire Alanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin kentin en çok ziyaret edilen yeri olduğunu söyledi.

Bu tür tesisle insanların daha eğlenceli, daha rahat aileleriyle ve çocuklarıyla zaman geçirebilecekleri mekana kavuştuğunu ifade eden Muş, "Buraya hem yazın hem de kışın yoğun bir turist akını geliyor. Özellikle son dönemde tesisleşmeyle beraber Erzurum, spor kulüplerinin kamplarını idmanlarını ve antrenmanlarını yaptığı önemli bir merkez haline geliyor. Bu tesisleşme arttığı müddetçe Erzurum daha fazla bir çekim noktasına gelecektir diye düşünüyorum." dedi.

Erzurum'un kadim bir şehir olduğunu ve Cumhuriyet'in kuruluşunda etkin olan birkaç ilden biri olduğunu belirten Muş, kentin Milli Mücadele'nin sembol şehirlerinden biri olup Milli Mücadele'nin fitilinin ateşlendiği kentlerin başında geldiğini anlattı.

Muş, Erzurum'un sanayide gideceği mesafesi olduğu kanaatinde olduklarını belirterek "Erzurum'un bu anlamda yatırıma ihtiyacı var. Özellikle üretim ve imalat sanayisindeki yatırımların Erzurum'a kazandırılmasıyla Erzurum bambaşka bir çehreye bürünecektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan alanda Bakan Muş, beraberindekilerle incelemelerde bulundu,

Ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne geçen Bakan Muş, burada esnafların sorunlarını dinledi.

Bakan Muş, programının sonunda Erzurum Ticaret Odasında kentteki iş insanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.