Bakan Yazıcı: ‘’Aslan Yattığı Yerden Belli Olur’’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tarihi derinliği ve ekonomik büyüklük açısından Türkiye’de 6. sırada yer alan Gaziantep’te bulunmaktan güç aldığını belirterek, ‘’Gaziantepli sanayicilerimiz, tüccarlarımız örnek gösterdiğimiz ticaret erbabımız arasında’’ dedi.

20 Mart 2013



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tarihi derinliği ve ekonomik büyüklük açısından Türkiye’de 6. sırada yer alan Gaziantep’te bulunmaktan güç aldığını belirterek, ‘’Gaziantepli sanayicilerimiz, tüccarlarımız örnek gösterdiğimiz ticaret erbabımız arasında’’ dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nu ziyaret eden ve GSO yeni hizmet binasını gezen Bakan Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihracatta 6. sırada yer alan, sanayi potansiyeli ve sanayi üniteleri nedeniyle giderek şehir nüfusu artan illerin başında gelen Gaziantep’e önem verdiklerini söyledi.

Gaziantep’te sanayi ve ticaret odalarına üye işadamlarının ekonomik hayatın aktörleri olduğunu vurgulayan Yazıcı, ‘’Gerçekten vizyoner bir tutum ortaya koymuş olmalarını gözlemlemekten ötürü büyük bir mutluluk duyduğumuzun altını çizmek istiyorum’’ diye konuştu.
Bakan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Bizim görevimiz müteşebbisimizin, sanayicimizin, tüccarımızın önündeki engelleri, dünya ticareti çerçevesinde kaldırmak. Gerek iç hukuk düzenlemeleri, gerekse dış satım itibariyle bu engelleri ortadan kaldırmak ve faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlayacak, maliyetlerini düşürecek projeleri devreye sokmak. Biz bunları devreye koydukça, hizmete sundukça Gaziantepli sanayicilerimizin, tüccarlarımızın sinerjileri o kadar çoğalıyor, tempoları artıyor. Sizler de yaptığınızın karşılığını görürseniz daha da coşuyorsunuz ve sürdürdüğünüz faaliyetler noktasında daha odaklı hale geliyorsunuz. Bu anlamda da Gaziantepli sanayicilerimiz, tüccarımız örnek gösterdiğimiz ticaret erbabımız arasında.’’
GSO’nun kendisine, gümrük ve ticaret konusunda Gaziantep’te yaşanan sorunlar ve taleplerine ilişkin bir rapor sunduğunu bildiren Yazıcı, Ankara’ya dönünce bunu değerlendireceklerini belirtti.
-‘’Aslan Yattığı Yerden Belli Olur’’-

Son derece modern bir sanayi odası merkezi oluşturulduğuna dikkati çeken Bakan Yazıcı, ‘’Sanayicimizin Antep’te gerçekleştirdiği diğer faaliyetlerin de bir göstergesi konumunda. Aslan yattığı yerden belli olur derler ya, bu anlamda Başkanımız şahsında emeğe geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum’’ dedi.

Çanakkale Zafer Haftası’nı kutladığımızı hatırlatan Yazıcı, Antep’in Kurtuluş Savaşı sırasında Fransız işgaline karşı can sipahane mücadele gösterdiğini ve 1921 yılında ‘’Gazi’’ unvanı aldığını anımsattı. 
Yazıcı, ‘’Böylesine tarihi derinliği bulunan, ekonomik büyüklük açısından da 6. sırada olan şehirde bulunmaktan ben de sinerji edindim. Güç alıyoruz, şevkimiz artıyor. O heyecanla daha fazla koşuyoruz’’ sözlerine yer verdi.
Yazıcı, önümüzdeki aylarda yapılacak oda seçimlerinde yönetim kurulunda daha çok kadın görmek istediklerini de kaydetti.