Bakan Yazıcı, Gaziantep Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nü Açtı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gaziantep Havalimanı içerisinde bulunan Nasco Ortadoğu Lojistik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

21 Mart 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gaziantep Havalimanı içerisinde bulunan Nasco Ortadoğu Lojistik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yazıcı, Gaziantep Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi'nin açılış töreninde, bu tür ünitelerin çok çeşitli alanlarda üretim gerçekleştiren Türkiye için önemli olduğunu söyledi.
 

Törenin açılış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “İş adamı gider, görür, araştırır, etüt eder, çevrede hesabını yapar, ona göre yatırım yapar. Riski öyle alır. Bu tür üniteler önemli. Evet, Türkiye üretim yapıyor, üretim faaliyetleri bakımından çok çeşitli alanlarda üretimini gerçekleştiriyor. Ama giderek elbette ki bizim dış ticarette ki açığımızı, kapatma alanında en fazla yoğunlaşacağımız alan katma değeri yüksek alanlarda yatırım yapmak, üretimi gerçekleştirmek. Biz dış ticaret açığımızı bu faaliyet alanında yönelmekle, bu alanda yoğunluk sağlamakla bunu gerçekleştirebiliriz. Bu üretim boyutu, ama işin birde lojistik kısmı var. Üretirsiniz, katma değeri yüksek ürünlerde ortaya koyabilirsiniz, kaliteli ürünlerde üretebilirsiniz. Ama bunları sevk edeceğiniz, bunların sirkülasyonunu sağlayacak, lojistik merkezler, alanlar önemli. Şuanda resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz bu ünite elbette ki özelde Gaziantep’in, dış ticaret etkinlikleri açısından ve genelde de Türkiye’nin dış ticareti prestiji açısından son derece katkı sağlayacak, mütevazi de olsa bir lojistik merkez” dedi.

Açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Üzer, Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Lütfi Kop, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.