Kanada Heyeti Bakan Yazıcı’yı Ziyaret Etti

Kanada Senatosu Dış İlişkiler ve Uluslararası Ticaret Daimi Komitesi Başkanı Senatör Raynell Andreychuck ve beraberindeki Komite üyeleri ile Kanada Büyükelçisi John Holmes’dan oluşan heyet, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı ziyaret etti.

22 Mart 2013

Kanada Senatosu Dış İlişkiler ve Uluslararası Ticaret Daimi Komitesi Başkanı Senatör Raynell Andreychuck ve beraberindeki Komite üyeleri ile Kanada Büyükelçisi John Holmes’dan oluşan heyet, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı ziyaret etti.

İki ülke arasında 1943 yılında tesis edilen diplomatik ilişkiler çerçevesinde, ikili ilişkilerin dostça ve istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü ve ekonomik ve ticari alanlarda da gelişme gösterdiğini ifade eden Yazıcı, iki ülke ticaret hacminin istikrarlı bir artış eğilimi kaydetmekle birlikte; potansiyelinin altında kaldığını, gelecek dönemlerdeki işbirliği ile ikili ticaret hacminin de ileri seviyelere taşınabileceğini söyledi.

Küreselleşen günümüz dünyasında, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte coğrafi uzaklıkların bir öneminin kalmadığını ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, dünyada üretimin çeşitlenmesi ve üretim ağlarının yaygınlaşması ile tüketici haklarının ön plana çıktığı ve buna paralel olarak “tüketicinin kaliteli ürüne yönelişi”nin önem kazandığını dile getirdi. Yazıcı, Lojistik açıdan önemli bir konumda olan ülkemiz ile Kanada arasındaki ekonomik ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınmasında her iki ülke iş adamlarına da önemli görevler düştüğünü söyledi.
Senatör Andreychuck, Türkiye-Kanada ilişkilerini geliştirmek üzere, iki ülke açısından yeni işbirliği olanaklarını araştırma kararı aldıklarını ve bu bağlamda ülkemizi daha yakından tanımak istediklerini ifade etti. Andreychuck, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesişme noktasında yer alan ülkemizin stratejik açıdan taşıdığı öneme vurgu yaparak, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi arzusunda olduklarını belirtti.