TİCARET BAKANLIĞI’NDAN UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE

30 Ekim 2025

TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER MUHAFAZA EKİPLERİ, KAPIKULE VE İPSALA GÜMRÜK KAPILARINDA YÜRÜTÜLEN İKİ AYRI OPERASYONLA, 319 MİLYON 844 BİN TL DEĞERİNDE, 525 KG UYUŞTURUCU YAKALAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

 
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince, Kapıkule ve İpsala Gümrük Kapılarında gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, toplam değeri yaklaşık 319 milyon 844 bin Türk Lirası olan, 525 kilogram esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
Edirne ve İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, narkotik suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Kapıkule ve İpsala Gümrük Kapılarına gelen tır cinsi iki araç şüpheli bulunarak takibe alındı.

Gerçekleştirilen detaylı aramada, narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı kontroller neticesinde, araçların gizli bölmelerinde esrar cinsi uyuşturucu madde bulundu.

Yürütülen operasyonlarla ilgili soruşturma, Edirne ve İpsala Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam etmektedir.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerimiz, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi sınır kapılarında da vatandaşlarımızı bağımlılığa, gençlerimizi karanlığa sürüklemeye çalışan zehir tacirlerine karşı mücadelesini aralıksız sürdürmekte, kaçakçılara geçit vermemektedir.

Ticaret Bakanlığı olarak, “yüzyılın küresel felaketi” olarak nitelendirdiğimiz uyuşturucu ticaretiyle mücadeleyi, öncelikli hedeflerimiz arasında görmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.