Türkiye-Hollanda Yuvarlak Masa Toplantısı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, iş insanlarına, özellikle inovasyon, teknoloji, dijitalleşme ve yapay zeka anlamında Hollandalı firmalarla iş birliği yapmaları çağrısında bulunarak, "Burada iki ülke iş insanı için çok büyük fırsatlar var." dedi.

11 Eylül 2019

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Marriott Ankara Otel'de düzenlenen Türkiye-Hollanda Yuvarlak Masa Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki iş birliği imkanlarına dikkati çekti. Bugün gerçekleştirilen Türkiye-Hollanda Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) toplantısında bir iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Pekcan, gelecek dönemde de JETCO toplantılarını düzenli sürdürmeye ve bu toplantılarla beraber iş forumu yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Pekcan, bu toplantıların iş çevresine de yeni iş birliği imkanları sunduğuna işaret ederek, "Sizlere, özellikle inovasyon, teknoloji, dijitalleşme ve yapay zeka anlamında Hollandalı firmalarla iş birliği yapmanızı öneriyorum. Burada iki ülke iş insanı için çok büyük fırsatlar var. Bu fırsatları kazanca çevirmenin tam zamanı. Bu alanlarda ülkemizin yararına olacak çok projeler gerçekleştirebilirsiniz. Bizler de hükümet ve bakanlık olarak projelerinizin arkasındayız ve destekleyicisiyiz." diye konuştu.
Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğini ifade eden Pekcan, bunun en kısa zamanda başlaması için Hollanda'nın katkılarını son derece önemli gördüklerini dile getirdi. Pekcan, vize konusuna da değinerek, nakliye araçları için Avrupa'da transit kotalarından dolayı ihracatın artırılamadığını, bu kotaların kaldırılması gerektiğini bildirdi.