Yazıcı: ''Somali ile Her Türlü Tecrübemizi Paylaşmaya Hazırız''

Somali Sanayi ve Ticaret Bakanı Mahmud Ahmed HASSAN’ın Başkanlığındaki Somali heyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

21 Mart 2013

Somali Sanayi ve Ticaret Bakanı Mahmud Ahmed HASSAN’ın Başkanlığındaki Somali heyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı ziyaret eden Somali Sanayi ve Ticaret Bakanı Mohamud Ahmed HASSAN ve heyeti Türkiye’nin Somali’de var olan inşaat ve yatırımlarını arttırarak devam etmesini istediklerini söyleyerek; “Somali Afrika’nın en büyük hayvan stoğuna sahip ülkedir, 9 milyon hektar tarım arazisine sahibiz, diğer yandan petrol ve maden gibi değerli yer altı kaynaklarımız da bir hayli fazla, gelin bizim ülkemizde yatırım yapın hem Somali halkı kazansın hem de Türk sermayesi Somali’de daha fazla yer bulsun’ dedi.
Toplantıda iki ülkenin tarihsel köklerine değinen Bakan Yazıcı ise: “Biz Somali ile kardeş ülkeyiz, tarihsel geçmişimiz çok eskilere dayanmaktadır. Geçmişte de olduğu gibi biz Türkiye olarak her türlü deneyimizi Somali halkı ile paylaşmaya hazırız” dedi.
Bakan Yazıcı, Somali’nin yıllardır çektiği sıkıntıların farkında olunduğuna değinerek, Somali halkının çektiği sıkıntıların bir an önce bitmesini temenni ettiğini söyledi. Bakan Yazıcı ayrıca, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Somali’ye ziyaretinin bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek; “Başbakanımızın Somaliye yaptığı ziyaret dünyanın ilgisini Somali’ye çekmiştir, ilişkilerimizin hızlanmasına, elçiliğin açılmasına, bakan düzeyinde ziyaretlerin gerçekleştirilmesine, STK’ların yardım kampanyalarını hızlandırması özellikle Başbakanımızın öncülüğünde büyük bir katkı sağlanmıştır” dedi.