Filipinler, Standart Dışı İnşaat Demirlerinin Satışını Dizginlemek İçin Yeniden Girişim Başlattı

02 Mart 2020

Filipin Yıldızı (Filipin Yıldızı-The Philippine Star, Filipinler’de İngilizce olarak yayınlanan gazete ve internet haber sitesidir, merkez ofisi başkent Manila’dadır. Ç.N.) Filipinler Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın, halka yönelik tehlike oluşturdukları gerekçesiyle standart dışı ürünlere karşı uyarısını yinelediğini bildirdi.

Ticaret Bakanı Ramon Lopez, standart dışı ürünlerin satılmasının yasadışı uyuşturucu satışına benzediği, çünkü her iki işlemin de Filipinlilerin yaşamını tehlikeye attığı yorumunda bulundu. Lopez, büronun (Filipin Standartlar Bürosu-Bureau of Philippine Standards Ç.N.) çelik, çimento ve beton gibi kritik yapı gereçleri için uluslararası meslektaşlarıyla uyumlu standartlar getirdiğini, getirilen standartların da periyodik olarak gözden geçirildiğini söyledi.

Lopez “Standarda uyumluluğu test etmede izlekleri daha da zorlaştırdık. Örneğin, örneklemeyi düzenledik. Önceden, dışalınan çeliğin büyüklüğü ne kadar olursa olsun içerisinden yalnızca üç parçayı test ediyorduk. Bugün ISO’nun (Uluslararası Standartlar Örgütü-International Organization for Standardization Ç.N.) ideal örnekleme ölçüsüne uyuyoruz: 20.000 ton için 50 parça örnekleme.” diye de ekledi.

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü