Hyundai Çelik, Kadapa Çelik Üretim Tesisi İçin Andra Pradeş High Grade Çelik Şirketi ile Ortaklık Yapacak

03 Mart 2020

Yerel basında çıkan haberlere göre Andra Pradeş (AP) eyaleti hükümeti, Kadapa bölgesinde çelik tesisi kurmak için Koreli Hyundai Çelik Şirketi ile bir ön anlaşma imzalamayı düşünüyor. Tesis, AP High Grade Çelik Şirketi, AP Maden Geliştirme Şirketi ve Hyundai Çelik Şirketi’nin paydaşları olacağı bir Kamu-Özel Ortaklığı altında kurulacak.

Gelen haberler “Görüşmeler sonuçlanmış olmasına, dahası ön anlaşmanın imzalanması için bir tarih kararlaştırılmış olmasına rağmen, Korona Virüsü-19 korkusu nedeniyle ve Hyundai Çelik’in öngörüsel olarak 15.000 crore (Crore, Hindistan’da genellikle para tutarını tanımlamakta kullanılan birim olup 1 crore 10 milyona eşittir. Ç.N.) Hindistan Rupisi’nin üzerinde bir yatırımla çelik tesisini kurmak istediğini dile getirmesi nedeniyle gecikti.” biçiminde.

Andra Pradeş eyaleti başbakanı YS Jagan Mohan Reddy 23 Aralık 2019 günü tesisin temelini attı. Başlangıçta, ortaklık, yılda 3 milyon ton üretim kapasitesi olan ve aşamalı olarak yılda 10 milyon ton üretim kapasitesine ulaşacak birimi kuracak.  

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü