Bulgaristan Devleti, Sofya Çevre Yolu’nun Güney Ayağının İnşaatı İçin Kaynak Sağladı

11 Eylül 2019

Sofya Çevre Yolu’nun 6,08 km’lik kesiminin inşaatı için dört yıl boyunca toplam 144 598 366 levaya kadar kaynak gerekecek. Kaynaklar, devlet bütçesinden ve E-TOLL otoyol ücreti sisteminin devreye sokulmasından sonra elde edilecek gelirlerle sağlanacak. Söz konusu kesim, Tsarigradsko Şose Kavşağı ve Mladost Kavşağı arasında bulunuyor. Kaynaklar, gerçek giderler bazında kullanılacaktır.
 
Projenin uygulanmasıyla ilgili faaliyetlere tahsis edilen ilk miktar 13 919 367 levaya kadardır. Bu miktar, 2019 yılı Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı bütçesinden tahsis edildi. Yapılacak yatırım sonucunda Mladost Kavşağı ve Trakya Otoyolu çıkışı arasındaki kesimde her yöne 3 şerit, bir orta bölme şeridi, bölgelere ayrılan yollar ve doğrudan yol arasında bölme şeridi, 2 yerel yol şeridi ve kaldırımlar olacak.
 
Sofya Çevre Yolu’nun Tsarigradsko Şose Kavşağı ve Mladost Kavşağı arasındaki bölümün inşa edilmesi sonucunda başkent içi transit trafik akışı başkent dışına çıkarılacak ve 5 Nolu Trans-Avrupa Ulaştırma Koridoru boyunca trafik akışı iyileştirilecek. Struma Otoyolu ile Trakya Otoyolu arasında bağlantı kurması ve Kalotina - Sofya Otoyolu'ndan deniz bölgeleri ve Türkiye ile Yunanistan ile sınır kapıları istikametindeki transit trafik akışını gerçekleştirmesi nedeniyle bu bölüm çok önemlidir.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=23599
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği