Bulgaristan’ın Avrupa Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne Katılması İçin Yol Haritası Kabul Edildi

16 Haziran 2021

Hükümet, Bulgaristan’ın Avrupa Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile tüm alanlarda işbirliğini derinleştirmek için üç yıllık bir yol haritası onayladı. Amaç, ülkenin dış politika önceliği olan OECD'ye katılım hazırlığı konusundaki eylemlerini sürdürmek. 2021 - 2023 döneminde gerçekleştirilmesi planlanan plan, halihazırda verilen taahhütleri örgütle işbirliği içinde Ulusal Eylem Planı’na dayalı olarak çok çeşitli alanlarda yerine getirilmesini de hedefliyor. Yol haritası, OECD ile eşgüdüm içerisinde hazırlandı ve 20 Eylül 2019'da Paris'te OECD Bakanlar Konseyine sunuldu.
20 Aralık 2017 tarihli 789 sayılı Bakanlar Kurulu kararında yapılan değişikliklerle ayrıca Bulgaristan’ın OECD'ye katılımı için Kurumlararası Daimi Koordinasyon Mekanizmasının (MKM) faaliyetleri de iyileştirilmekte.
Bulgaristan'ın OECD’ye katılımı önemli bir stratejik dış politika önceliğine sahip. OECD, sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya yönelik politikaları teşvik etmek, nüfusun yaşam standardını yükseltmek ve finansal istikrarın korunması amacıyla 1961 yılında kurulmuş ve bünyesinde 37 üye ülke var.

Kaynak: https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=27412
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği