Bulgaristan İstihdam Ajansı İşletmelere Finans Sağlıyor

01 Nisan 2021

İstihdam Ajansı, işsizleri işe almak için mali destek almak isteyen işverenlerin başvurularını kabul etmek için bir prosedür başlattı. 2 Nisan 2021 tarihine kadar işverenler, İstihdam Teşvik Kanunu ile düzenlenen istihdam ve işsizlerin eğitimi için teşvik tedbirleri kapsamında teşviklerden yararlanmak için ülkedeki istihdam bürolarına başvuru yapabilirler.
Staj veya çıraklık için ya da istihdam bürosuna 6 aydan fazla kayıtlı 24 yaş altı veya 50 yaşın üzerinde, ilköğretim ve daha düşük eğitimli olan, 5 yaşına kadar çocuğu olan işsiz anneler ve başka işsizler için işçi ücreti ve ödenmesi gereken sosyal güvenlik primleri için aylık 630 levaya kadar para ödenecek. İstihdam teşvik tedbirleri, tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışma seçenekleri sunuyor. Sağlanan istihdam süresi ve sübvansiyon süresi de 3 ile 12 ay arasında değişiyor.
Yapılan başvurular 7 Nisan 2021 tarihine kadar değerlendirilecek.
Yukarıda belirtilen prosedürden başka işverenler, belirli işsiz gruplarının istihdamı için diğer teşvik tedbirlerine ve ayrıca işsizlerin mesleki eğitimine ve mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışanların temel yeterlilikleri konusunda eğitime yönelik tedbirlere de başvurabilirler.
Aynı zamanda İstihdam Ajansı, işsizlerin başka bir bölgede iş arama veya girişimcilik konusunda hareketliliklerini teşvik etmek için işsizlere mali destek de sağlıyor. Her istihdam bürosu, istihdamı teşvik etmek için çeşitli programlar ve önlemler kapsamında işverenlere veya işsizlere mali destek verilmesini sağlayan kaynaklara sahip.

Kaynak: https://www.az.government.bg/bg/news/view/agencijata-po-zaetostta-predlaga-na-biznesa-finansirane-za-blizo-2000-novi-rabotni-mesta-3608/
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği