Bulgaristan'da İstihdam Ajansı’nın Yeni Bir Projesiyle 70 Bin İşsiz İstihdam Edilecek

07 Temmuz 2020

2014-2020 dönemi için İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında uygulanan ve ülke çapında İstihdam Ajansı tarafından uygulanacak olan “Sizin İçin İstihdam” projesinin uygulanmasına başlandı. Proje kapsamında salgın hastalık ve COVID-19 virüsünün yayılması sonucu işini kaybedenler de dahil olmak üzere 70 bin işsizin istihdam edilmesi bekleniyor.
 
Proje, istihdam sübvansiyonu sağlayarak işsizleri işe almaları üzere işverenlere zamanında destek sağlamayı amaçlamaktadır. Bir yandan bu, işletmelerdeki ekonomik ve üretim süreçlerinin toparlanmasını hızlandırmaya yardımcı olurken diğer yandan istihdam bürolarına kayıtlı kişilerin uzun süre işsiz kalmasının önlenmesini sağlayacaktır.
 
Sizin İçin İstihdam projesine katılmak isteyen işverenler, 1 Temmuz 2020'de saat 14.00'den sonra finansal kaynaklar tükenene kadar başvurularını elektronik olarak İstihdam Ajansı’nın resmi web sitesinde bulunan şu linkten https://serviceseprocess.az.government.bg/service/group/03f3810b-b923-43d3-9432-43a4f54bffca/ sunabilirler.
 
Proje amaçları için işverenler, kendileri tarafından ilan edilen boş pozisyonlar için 3 aya kadar mali yardım için başvurabilirler, ancak İş Kanunu'nun gerekliliklerine uymak zorundadırlar. Sürdürülebilirliği sağlamak için işveren, desteklenen kişilerin % 75'inin istihdamını sübvansiyonlu istihdam dönemine eşit bir süre boyunca korumakla yükümlüdür.
 
Proje kapsamında istihdam sağlayan işverenler, ülke için belirlenen asgari ücret tutarında çalışanlara maaş ödemek için yapılan giderlerin yanı sıra asgari ücrete göre hesaplanan işverenler tarafından ödenen prim tutarları karşılanacaktır. Proje kapsamında yapılacak azami mali yardım miktarı, AB Resmi Gazetesinde 20 Aralık 2013 tarihinde yayınlanan 1407/2013 Yönetmeliğe göre 200 000 avro veya 391 166 levaya eşdeğer miktardadır.
 
Proje başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgi, İstihdam Ajansı’nın resmi web sitesinde ve ayrıca ülke çapında istihdam bürolarında bulunan bilgi panolarında bulunabilir.
 

Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=25366
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği