Bulgaristan'da Pazartesi Gününden İtibaren Elektronik Vinyet Satışına Başlandı

19 Aralık 2018

Karayolu Altyapısı Ajansı’ndan (APİ) verilen bilgiye göre 17 Aralık 2018 Pazartesi günü itibariyle bgtoll.bg sitesi ve mobil uygulama üzerinden elektronik vinyetlerin satışına başlandı. Elektronik vinyetlerin fiyatları, vinyet pulu fiyatlarıyla aynı tutarda. Binek otomobiller için Cuma günü saat 12.00’den Pazar günü saat 23.59 arasında hafta sonu vinyeti uygulanmasına başlandı. Hafta sonu vinyet ücreti 10 leva.
 
APİ kurumunda uzman olarak görevli Prof. Dr. Oleg Asenov, Bulgaristan Devlet Televizyonu’na (BNT) verdiği demeçte,” Vatandaşlar, ulusal karayolu ağı boyunca ticari mekanlarda yer alacak otoyol ücret ödeme terminallerinden de elektronik vinyet satın alabilirler. Ödeme, banka kartı ve kredi kartı yanı sıra yakıt kartı ile yapılabilecektir. Sürücüler, alışveriş mekanlarında bulunan satış noktalarından da elektronik vinyet satın alabilecek” diye belirtti. Prof. Dr. Oleg Asenov, “Kuralları ihlal edenler, yol ağında bulunan kameralardan araçların tescil numarasının yanı sıra E-TOLL geçiş ücretinin kontrol sistemi kapsamında görevlendirilen mobil ekipler tarafından tespit edilecektir.” diye vurguladı.
 
Asenov,”16 Ağustos 2019 itibariyle azami yük ağırlığı 3,5 tondan fazla olan ağır yük araçlar için gidilen mesafeye bağlı olarak E-TOLL otoyol ücreti uygulaması başlayacak. 15 Ağustos'a kadar azami yük ağırlığı 3,5 tondan fazla olan ağı yük araçların sürücüleri de elektronik vinyet ücreti ödeyecekler” diye izah etti.
 
Kağıt vinyet uygulamasının sona erdiği 1 Ocak 2019’dan sonra önceden kağıt vinyet almış sürücülerin onların geçerlilik süresi doluncaya kadar karayolu ağını kullanma hakkı olacak.
 
Kaynak:https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22140&fbclid=IwAR2H5I1n1YxkGKL5oBvcUPR1VDa6v6CDJ7bYHli3NedfhrVLHkrVooEvd4o
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği