Cumhurbaşkanı Radev: Bulgaristan, Stratejik Bir Alman Yatırımcısını Çekme Kapasitesine Sahip

15 Nisan 2019

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan’a resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, beraberinde Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Liebherr-Hausgerate Maritza şirketinin Filibe’nin Maritsa ilçesine bağlı Radinovo köyünde bulunan üretim tesislerini gezdi. 1999 yılında kurulan Alman sermayeli şirketin Meslek Eğitim Merkezi’ni de gezen iki ülkenin devlet başkanları, buradaki çalışanlarla sohbet ettiler.
 
Radev, ”Bulgaristan, stratejik bir Alman yatırımcısını ülkeye çekme kapasitesine sahip. Bulgar-Alman ekonomik işbirliği modeli başarılı oldu. Bulgaristan'ın Alman devlet adamlarını ve halkını potansiyelimiz olduğuna ve bunu başardığımıza ikna etmesi gerekiyor. Bu yüzden Almanya Cumhurbaşkanı’na Alman basınının temsilcileriyle birlikte burayı ziyaret etmeyi önerdim. Buraya gelip Bulgar-Alman ekonomik işbirliği modelinin başarılı olduğunu ve iyi sonuçlar verdiğini kendi gözleriyle görmelerini istedim” diye belirtti.
 
Almanya Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede Başbakan Boyko Borisov ise 2018’de Bulgaristan ile Almanya arasındaki ticaret hacminin 8 milyar avroyu aştığını ve 2017’ye kıyasla % 8’den fazla büyüdüğünü belirtti.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=22752
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği