Edirne Valisi Günay Özdemir, Filibe Valisi Zdravko Dimitrov İle Görüştü

02 Kasım 2018

Edirne Valisi Günay Özdemir, dün Filibe’yi resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında iki vali, Filibe ve Edirne valilikleri arasında işbirliği ve ortak faaliyet için niyet beyanı imzaladılar. Amaç, Türkiye Cumhuriyeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti arasındaki ticaret, ekonomi, bilim, tarım, teknoloji ve kültürel ilişkilere ilişkin mevcut uluslararası antlaşmaları güçlendirmek ve geliştirmek, uygun koşullar sağlamak ve Edirne ve Filibe illerinde işletmeler ve diğer kuruluşlar arasında ortak faaliyetler başlatmaktır.
 
Niyet beyanında belirtilen alanlar şunlardır: İki il arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi için ortak girişimlerin, eylemlerin ve programların uygulanması, ekonomik, eğitim ve kültür alışverişi programları, turizm ve turizm alışverişinin geliştirilmesi için faaliyetlerin uygulanması, ekonomi ve girişimciliğin geliştirilmesi, eğitim, kültür, sağlık, spor ve turizm alanında işbirliğinin geliştirilmesi.
 
Filibe Valiliğinde yapılan görüşmede yakın gelecekte hayata geçirilebilecek diğer ortak projeler ele alındı. Yakında Edirne'de iki ülkenin iş dünyasının temsilcileri arasında toplantı düzenlenmesiyle bu yönde ilk adım atılmıştır.
 
Kaynak: https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=21865
 
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği