Cezayir’de 1 Haziran 2021 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Uluslararası Uçuşların Detayları Büyük Oranda Netleşti

26 Mayıs 2021
Cezayir hükümeti tarafından, Cezayir'in hava sınırlarının 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren kısmi olarak açılması kararı alınmış olup, 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak sözkonusu uygulamaya ilişkin Cezayir tarafından ilan edilen detaylar aşağıda sunulmuştur.
Uçuşlar hakkında bilgilendirme 
- Cezayir ulusal havayolu şirketi Air Algerie tarafından iki uçuş Paris'e ve bir uçuş Marsilya'ya olmak üzere Fransa'ya gidiş-dönüş haftada üç; İstanbul, Barselona ve Tunus'a gidiş-dönüş haftada birer uçuş düzenlenecektir (Air Algerie’nin İstanbul seferi hakkında tarih ve saat bilgisi henüz netleşmemiştir).
-THY, her hafta Perşembe günü İstanbul-Cezayir-İstanbul hattında bir uçuş düzenleyecektir.
Dolayısıyla, Cezayir-Türkiye arasında haftada bir Air Algerie ve bir THY uçuşu olmak üzere toplamda 2 uçuş düzenlenecektir.
Cezayir’e giriş şartları
- Yurtdışından Cezayir'e seyahat edecek yolcuların seyahatten ÖNCEKİ 36 SAAT İÇİNDE ALACAKLARI "NEGATİF" RT-PCR testi sonucunu, geçerli bir bileti ve usulüne uygun olarak doldurulmuş bir sağlık formunu hazır etmeleri gerekmektedir.
-Yolcuların Cezayir'de tabi tutulacakları ZORUNLU BEŞ GÜNLÜK KARANTİNA KONAKLAMA BEDELİNİ ve bu karantinanın sonunda yaptırmaları zorunlu olan COVİD-19 TESTİNİN ÜCRETİNİ PEŞİN OLARAK ÖDEMELERİ gerekmektedir.
- Yolcular karantina amacıyla hazırlanan otellerden birinde, sürekli tıbbi kontrol imkanıyla beş (5) günlük bir süre boyunca zorunlu sağlık karantinasına tabi tutulacak olup, karantinanın bitiminde COVID-19 tanısına yönelik bir test uygulanacak ve test sonucu "negatif" çıkan yolcuların karantinadan çıkmasına müsaade edilecektir. Test sonucunun "pozitif" olan yolcular ilave beş (5) günlük bir dönem için karantinada tutulmaya devam edeceklerdir.
- Yolcuların karantina altına alınmasını teminen gerekli tüm şartları sağlayan otel işletmelerinin bir listesi Cezayir İçişleri, Turizm ve Sağlık sektörleri arasında müştereken kararlaştırılacaktır.
- Cezayir dışına çıkış prosedürleri bakımından, yolcular sadece gidecekleri ülkelerin makamları tarafından kendi sınırlarından girişler için belirlenmiş koşullara tabi olacaklardır.
Diğer hususlar
-Cezayir makamları tarafından halihazırda karantinanın geçirileceği mekanlar, karantina konaklaması ücreti ve PCR test ücretleri hakkında henüz bir bilgilendirme yapılmamıştır.
-Cezayir’e girişte uygulanmakta olan Büyükelçiliğimiz kanalıyla izin alınması uygulamasına 1 Haziran itibariyle son verilmiş olup anılan tarihten sonra Cezayir’e giriş için özel bir izin almaya GEREK YOKTUR. Yukarıda belirtilen şartları yerine getiren tüm vatandaşlarımız Cezayir’e girebilecektir.
-Halihazırda Cezayir Dışişleri Bakanlığından Cezayir’e giriş izni bulunan vatandaşlarımız, sözkonusu izinlerini 1 Haziran tarihine kadar kullanabilecektir.