Finlandiya:İmalat Sanayi Üretimi Cirosu Mart Ayında %3,6 Oranında Arttı

16 Mayıs 2019
Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, imalat sanayi üretimi cirosu Mart ayında bir önceki yılın söz konusu ayına kıyasla %3,6 oranıdan arttı.Temel üretim sanayileri içerisinde çalışma gününe göre ayarlanmış ciro büyümesi en çok kimya sanayinde (%13,1) ve orman sanayinde (%6,0) yaşandı. Mevsimsel olarak ayarlanmış sanayi üretimi cirosu Mart ayında hemen hemen değişmedi, Şubat ayından itibaren büyüme yalnızca %0,1 oldu. 

Temel sanayi dalları arasında ciro büyümesi en yavaş elektrik ve elektronik sanayinde yaşandı (%0,3). Tekstil, giysi ve deri üretimi sanayi ciro büyümesi yalnızca %1,2 olarak gerçekleşti. Ciro bir önceki yıla kıyasla elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme arzı endüstrisinde yüzde 4,0, gıda sektöründe ise yüzde 0,3 oranında daraldı.

İhracat cirosu, Şubat ayında elektrik ve elektronik sektöründe yüzde 17,2, metal sektöründe yüzde 7,0 ve orman sektöründe  yüzde 6,4 oranında arttı.

Buna karşılık ihracat cirosu Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektöründe, yüzde 9,5, tekstil, hazır giyim ve deri üretimi endüstrisinde, yüzde 1,2 ve kimya endüstrisinde yüzde 0,7 azaldı.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan: Helsinki Ticaret Müşavirliği