Finlandiya:Kripto Para Birimi Sektöründe Düzenlenmeye Gidiliyor

06 Mayıs 2019

Finlandiya Mali Denetleme Kurumu (FIN-FSA) 1 Mayıs tarihinden itibaren kripto para birimi sektörünü resmen düzenlemeye başladığını açıkladı.

Geçtiğimiz yaz yürürlüğe giren beşinci AB Direktifine dayanan yasaya göre Kurum, tüm kripto borsasıi kripto mevduat sağlayıcıları ve ülkede kripto para birimi sağlayıcılarının gözetiminden sorumlu olacak.

1 Mayıs tarihinden itibaren  Finlandiya'da faaliyet gösteren tüm kripto temelli firmaların FIN-FSA'ya kayıt olmaları gerekiyor.

Açıklanan basın bülteninde yetkili makam aracılığı ile, kripto temelli firmaların  güvenilirliği, müşteri fonlarının tutulması ve korunmasını, hizmetlerin pazarlanması ve uyumu ile ilgili yasalara uygunluğu denetlenmiş olacak.Diğer yandan Terörle Mücadelenin Finanse Edilmesi ve Terörle Mücadele (AML / CFT) yönetmeliklerine uygunluk sağlanacak.

Yetkili makamın işlevinin, kripto sektöründeki yeni düzenleyici rolü ile yatırımcılar için yeni korumalar sunacağı anlamına gelmediği de belirtildi.

FIN-FSA, 15 Mayıs'ta saat Helsinki'deki Finlandiya Bankası'nda kripto firmalarına konu ile ilgili bir brifing vermeyi planlıyor. 

Kaynak:Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği