Alman Schaeffler ve Fransız Michelin Firmaları, Birleşik Krallık’taki Toplam 3 Tesisi Kapatacağını Duyurdu

07 Kasım 2018
Alman Schaeffler firması Llanelli ve Plymouth’ta ve Fransız Michelin firması Dundee’de yer alan tesislerini kapatacağını duyurdu.
 
Otomotiv ve sanayiye parça üretimi yapan Alman Schaeffler firması, Galler’in güneyinde yer alan Llanelli’de 220 kişiyi istihdam eden ve İngiltere’nin güneybatısındaki Plymouth’ta 365 kişiyi istihdam eden 2 tesisini kapatacağını, anılan kararda mekanik araç parçalarına olan talepteki düşüşün ve Brexit’e ilişkin belirsizliğin rol oynadığını açıkladı. Firma, kapatılan tesislerdeki üretimin ÇHC, Güney Kore ve Almanya’ya kaydırılacağını ifade ederken İngiltere’deki en büyük üretim tesisi Sheffield’in açık kalacağını vurguladı.
 
Diğer taraftan, lastik üreticisi Fransız Michelin firması İskoçya Dundee’de yer alan ve 845 kişiye istihdam sağlayan fabrikasını kapatacağını duyurdu. Firma yetkilileri son yıllarda tesise 70 milyon Sterlin değerinde yatırım yapıldığını ancak Dundee’de üretimi gerçekleştirilen ürünlere ilişkin sektörel talebin azalmaya devam ettiğini ve Asya’dan sektöre giriş yapan rakip firmaların rekabeti arttırdığını, Brexit sürecinin ise kararlarında rol oynamadığını ifade etti.
 
Yayımlayan   : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : Financial Times