Birleşik Krallık’ın Doğrudan Yabancı Yatırımı Stoğu 2017 Yılında %12,6 Arttı

05 Aralık 2018

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Kurumu ONS tarafından yayınlanan Doğrudan Yabancı Yatırımı (DYY) verileri, 2017 yılında Birleşik Krallık’ın DYY stoğunun %12,6’ya denk gelen 149 milyar Sterlin değerindeki artışla 1.337 milyar Sterlin’e ulaştığını gösterdi. Farklı sektörler arasında en çok DYY stoğuna sahip sektör %28,8’lik pay ile finansal hizmetler sektörü oldu.
 
2017 verilerine göre Birleşik Krallık’taki DYY stoğunda en çok artış yaşanan ülkeler %321 ile Hindistan ve %71 ile Japonya olurken, Asya ülkelerinden gelen toplam yatırım %33 artışla 128 milyar Sterlin’e ulaştı.
 
Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklama kapsamında Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma sürecinde yabancı yatırımcıların İngiltere’ye olan güveninin devam ettiğini, Asya ülkelerinden gelen yatırımdaki artışın gelişmekte olan ülkelerin Birleşik Krallık için önemli ortaklar olduğunun bir göstergesi olduğunu ve söz konusu ülkelerle olan ticari ve ekonomik ilişkileri sürdürmeyi ve derinleştirmeyi hedeflediğini ifade etti.
 
Yayımlayan  : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : https://www.gov.uk/government/news/overseas-investment-into-the-uk-at-highest-ever-level