Ford, Galler’deki Bridgend Motor Fabrikasını Kapatıyor

06 Haziran 2019

Ford firması 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirdiği açıklamayla Birleşik Krallık Galler’de yer alan ve 1.700 kişiye istihdam sağlayan Bridgend motor fabrikasını Eylül 2020’de kapatacağını duyurdu.
 
Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, Focus ve Kuga model araçlarda kullanılan 1,5L Dragon model benzinli motor üretimi gerçekleştiren fabrikanın açık tutulabilmesi amacıyla tüm seçeneklerin değerlendirildiğini ancak çözüm bulunamadığını, kapanış kararında temel olarak ürüne yönelik talepteki düşüşün ve Jaguar Land Rover ile var olan kontratın feshinin rol oynadığını ifade etti. Ürünün imalatının Meksika ve Hindistan’daki tesislerde devam etmesi öngörülüyor.
 
Financial Times haberinde yer alan İngiliz Otomobil Üreticileri ve Tüccarları Derneği (SMMT) verilerine göre İngiliz motor endüstrisindeki yatırım son üç yılda %80 oranında azaldı.
 
Yayımlayan   : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : Financial Times; https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2019/06/06/ford-confirms-start-of-consultation-on-potential-closure-of-brid.html