İngiliz Hükümetinin Seaborne Freight Firmasıyla İmzaladığı Yük Taşımacılığı Anlaşması İptal Edildi

11 Şubat 2019

Birleşik Krallık ve AB’nin Çekilme Anlaşması üzerinde mutabakata varamadığı “no deal” senaryosunda İngiltere’nin Ramsgate ve Belçika’nın Ostend kentleri arasında yük taşımacılığı hizmetlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla Seaborne Freight unvanlı firma ile Aralık 2018’de imzalanan 13,8 milyon Sterlin değerindeki sözleşmenin iptal edildiği açıklandı.
 
İngiliz hükümetinin Seaborne Freight ile kontrat imzalaması sonrasında firmanın gemi sahibi olmadığı ve yük taşımacılığı deneyimi bulunmadığı ortaya çıkmıştı. 9 Şubat Cumartesi günü İrlandalı Arklow Shipping firmasının anlaşmadan çekildiğini açıklamasıyla İngiliz hükümeti tarafından Seaborne Freight’in sözleşme içeriğindeki yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğinin anlaşıldığı ve bu nedenle kontratın tamamen iptal edildiği ifade edildi.
 
Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamayla Brexit sonrasıdna Birleşik Krallık ve AB arasında ilave yük taşımacılığı hizmeti alınması hususunda görüşmelerin birden çok firmayla sürdürülmekte olduğu bildirildi.
 
Yayımlayan   : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : https://www.bbc.co.uk/news/uk-47182361