İngiliz Perakende Sektörü 2008 Ekonomik Krizden İtibaren Kaydedilen En Kötü Noel Dönemini Geçirdi

10 Ocak 2019

KPMG ve British Retail Consortium (BRC) tarafından gerçekleştirilen araştırma İngiliz perakende sektörünün Noel dönemindeki performansının 2008 krizinden itibaren en kötü seviyede olduğunu gösterdi. Aralık 2018’de toplam satış tutarı bir önceki seneyle aynı kalırken, benzer satış tutarı ise %0,7 oranında düşüş gösterdi.
 
BRC Genel Müdürü Helen Dickinson konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamayla sektördeki firmaların zor koşullar altında faaliyet gösterdiğini ve özellikle asgari ücret ve işyeri emlak vergisindeki artışlardan olumsuz etkilendiğini, ekonominin %5’ini oluşturan perakendecilik sektörünün işletmelere uygulanan vergilerin tamamının %10’unu ve işyeri emlak vergisinin ise %25’ini karşıladığını ve sektörün büyüyebilmesi için anılan politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Konuyla ilişkili başka bir haber kapsamında İngiltere’deki cirosu 8 milyar Sterlin’e ulaşan Amazon’un 2018 yılında 63 milyon Sterlin değerinde işyeri emlak vergisi ödediği, İngiltere’nin en büyük süpermarket zinciri Tesco içinse söz konusu ödemenin 700 milyon Sterlin civarında olduğu açıklandı.
 
Yayımlayan  : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak        : Financial Times; https://brc.org.uk/retail-insight-analytics/retail-sales-reports/retail-sales-monitor/reports; https://www.thetimes.co.uk/edition/business/amazon-paid-only-63m-in-business-rates-despite-sales-of-8bn-knx3dl33p