İngiliz Tıp Derneği Brexit'e İlişkin Yayınladığı Bilgi Notu Kapsamında "No-Deal" Senaryosu Hakkında Uyarıda Bulundu

17 Ağustos 2018

Birleşik Krallık’ta doktorları temsil eden İngiliz Tıp Derneği (British Medical Association – BMA), "no-deal" olarak adlandırılan, İngiltere’nin Mart 2019’da AB ile Çekilme Anlaşması imzalamadan Birlik üyeliğinden ayrıldığı senaryonun İngiliz sağlık sistemi için ciddi boyutta olumsuz sonuçlar doğuracağı konusunda uyarıda bulundu.

BMA tarafından 16 Ağustos Perşembe günü yayımlanan bilgi notu, Brexit tarihi olarak belirlenen 29 Mart 2019 tarihine çok az bir süre kaldığını, İngiltere ve AB’nin anılan tarih öncesinde Çekilme Anlaşması üzerinde anlaşmaya varamadığı senaryonun ilaç ve tıbbi cihaz denetimi, karşılıklı sağlık anlaşmaları, nükleer tıpta kullanılan radyoizotop maddesinin temini, seyrek görülen hastalıkların teşhis ve tedavisi vb. konularda “felaket” sonuçlar doğuracağına dair uyarılara yer verdi.

BMA tarafından yayımlanan rapora https://www.bma.org.uk/collective-voice/influence/europe/brexit/bma-brexit-briefings/a-health-service-under-threat-the-dangers-of-a-no-deal-brexit bağlantısı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Yayımlayan: Londra Ticaret Müşavirliği

Kaynak : Financial Times