İngiltere'yi Etkisi Altına Alan Sıcak Hava Dalgası Süpermarketlerin Yaş Meyve Sebze Standartlarının Değişmesine Sebep Oldu

02 Ağustos 2018

Haziran ayının sonundan itibaren İngiltere ve Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgasının yaş meyve sebze rekoltesini olumsuz etkilemesiyle Morrisons, Asda ve Aldi gibi İngiliz süpermarket zincirlerinin yaş meyve sebze ürünlere ilişkin talep ettiği özelliklerin daha esnek hale getirildiği açıklandı.

Temel olarak yaş meyve sebzenin dış görünümüne ilişkin kriterlerin revize edildiği anlaşılırken, Morrisons marul, salatalık, kereviz ve biber, Asda böğürtlen, ahududu, çilek ve marul alımlarında talep edilen standartların esnetildiğini, Aldi ise ürün bazında durum değerlendirmesi yapıldığını duyurdu.

Ağustos ayında da devam etmesi beklenen sıcak hava dalgasının havuç, soğan ve elma üretimini ciddi anlamda etkileyeceği öngörülüyor. Önümüzdeki 11 aylık dönemde havuç rekoltesinin %50 azalması, soğan üretiminde ise 2017’ye göre %25 oranında düşüş yaşanması bekleniyor. İngiliz Elma ve Armut Üreticileri Derneği Başkanı Ali Capper üreticilerin sıcağa karşı gerekli önlemleri aldığını, ancak hava koşullarına ilaveten sektörel işgücü piyasasının Brexit vb. sebepler nedeniyle daralmasıyla üretim koşullarının daha da zorlaştığını ifade etti.

Yayımlayan : Londra Ticaret Müşavirliği

Kaynak         : https://www.thegrocer.co.uk/buying-and-supplying/sourcing/fresh-food-specifications-relaxed-as-heatwave-hits-crops/569875.article