Sony, Avrupa Merkezini İngiltere’den Hollanda’ya Taşıyor

24 Ocak 2019

Japon Sony firması tüketici elektroniği Avrupa merkezini Brexit nedeniyle Hollanda’ya taşıyacağını açıkladı. Konuya ilişkin gerçekleştirilen açıklama kapsamında Aralık ayında Hollanda’da yeni bir firma kurulduğu, bu firmanın Mart 2019’un sonuna kadar İngiltere’deki firma ile birleştirileceği ve bu sayede Sony Europe’un AB Gümrük Birliği içerisinde kalacağı, diğer taraftan firma tarafından satış ve pazarlama alanında İngiltere’de istihdam edilen yaklaşık 900 kişinin faaliyetlerini İngiltere’de sürdürmeye devam edeceği açıklandı.
 
Konu hakkında demeç veren Hollanda Dış Yatırım Ajansı 250’den fazla firmanın Brexit nedeniyle merkezlerini Hollanda’ya taşımak üzere kurumlarıyla iletişim halinde olduğunu ifade etti.
 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen benzer bir açıklama kapsamında Birleşik Krallık’ın AB’den çıkmasını destekleyen Sir James Dyson’ın sahibi olduğu ve elektrikli ev eşyaları alanında faaliyet gösteren Dyson firmasının merkezinin Brexit kararından bağımsız olarak ve sektördeki trendlere istinaden Singapur’a taşınacağı duyurulmuştu.
 
Yayımlayan   : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : Financial Times