Kanada Ekonomik ve Ticari Haber Bülteni

15 Ekim 2019
 
Ulusal Enerji Kurumu, 1 Ağustos 2019’da Calgary merkezli Trans Mountain Şirketi’nin belirli tesislerde inşaata başlama talebine istinaden, inşaatın Westbridge Deniz Terminali’nde yer alan Burnaby Dağ Tüneli ve  Burnaby Terminali’nde başlayabileceğini ancak halen değerlendirme aşamasında olduğu için Edmonton Terminali’nde inşaata başlanamayacağını duyurdu.
Alberta hükümeti, 20 Ağustos’ta, petrol üretimi limitinin 31 Aralık 2020’ye kadar uzatıldığını, ancak muhtemelen daha erken sonlandırılabileceğini ifade etti. Hükümet üretim limitinin ihracat kapasitesine daha iyi cevap verecek şekilde ayarlanacağını kaydetti. Alberta hükümeti ayrıca ham petrol ve bitümen için aylık üretim limitlerinin Eylül 2019 boyunca günde 3,76 milyon varil ve Ekim 2019 boyunca günde 3,79 milyon varil olarak belirlendiğini açıkladı.
Calgary merkezli Pembina boru hattı şirketi, yaklaşık 4.35 milyar Dolara, Kinder Morgan Canada Limited (KML) ile Teksas merkezli Kinder Morgan Inc.’ten Cochin Boru Hattı sisteminin ABD’deki bölümünü almak üzere anlaşma yaptığını ve satışın gerekli onaylar alındıktan sonra, 2020’nin ilk yarısında gerçekleşmesinin beklendiğini kaydetti.
Calgary merkezli TC Enerji Şirketi, Keystone XL Boru Hattı’nın Nebraska eyaletinden geçmesiyle ilgili kararın mahkeme tarafından onaylandığını ifade etti.
St.John merkezli Hibernia Şirketi Hibernia platformunda petrol ve su sızıntısı nedeniyle 17 Temmuz 2019’da durdurulan üretime yeniden başlandığını duyurdu. 18 Ağustos’ta, Hibernia’nın platformun drenaj sisteminden sızan petrol ve su nedeniyle geçici elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi ve 20 Ağustos’ta söz konusu platformda üretime ara verildiği açıklandı.
Mississauga merkezli Cargojet Inc., Amazon.com.ca, Inc’in bağlı şirketi Amazon.com NV Investment Holdings LLC ile söz konusu şirkete ortak ticari hedefleri doğrultusunda, Cargojet’in oy imtiyazlı hisse senetlerini satın alması için rüçhan hakkı verilmesi hususunda yeni bir stratejik anlaşmaya vardığını açıkladı.
Meksika merkezli Nemak 16 Temmuz 2019’da Windsor’daki üretim faaliyetlerini 2020 ortasında durdurma kararını açıkladı. Motor bloğu üreten Windsor fabrikasında 270 işçi çalışıyor.
 
Kaynakhttps://www.statcan.gc.ca/eng/dai/btd/cen/aug2019 - Ottava Ticaret Müşavirliği