Katar Başbakanı Blokaj devam ederken Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek Körfez toplantısına katılacak

30 Mayıs 2019

Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani Mekke’de düzenlenecek Körfez Toplantısına katılacaktır. Bu toplantı, iki yıl önce Katar’a karşı uygulanmaya başlayan blokaj sonrasında bu blokajı gerçekleştiren ülkelerle birlikte gerçekleştirilecek ilk üst düzey katılımlı toplantı olacaktır.

Toplantının İran, ABD ve Körfez ülkeleri arasındaki gerilimler de dikkate alınarak bölgesel güvenlik konularına odaklanması beklenmektedir.
Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Suudi Arabistan kralı Salman bin Abdulaziz Al Saud’dan 30 Mayısta Mekke’de düzenlenecek olan toplantıya yazılı bir davet mektubu almıştır.

Katar Dışişleri sözcüsü Lulwa Al Khater, Katar Devleti’nin Araplara ilişkin, İslami ya da uluslararası hususlarda her zaman aktif ve pozitif bir rolü olduğunu ve bu kez de bölgesel olarak büyük önem taşıyan bir konuda devletler arası sorunları bir kenara bırakacaklarını ve Katar Başbakanı’nın Mekke’de düzenlenecek olan üç toplantıya katılacağını belirtmiştir.

Kaynak: https://www.thepeninsulaqatar.com/article/29/05/2019/Qatari-PM-to-attend-Gulf-summit-in-Saudi-Arabia-amid-blockade (29.5.2019)
Yayınlayan: Doha Ticaret Müşavirliği