Katar Finans Merkezi’nde Vakıfbank temsilciliği açıldı

17 Mayıs 2020

Katar Finans Merkezi Düzenleme Kurulu Vakıfbank temsilciliğinin ve Credit Agricole Corporate and Investment Bank (Credit Agricole CIB) kurumunun lisanslarını onayladı. Halihazırda, bu iki kuruma ilaveten Katar Finans Merkezi’nde faaliyet göstermek üzere lisans almış 12 banka daha bulunuyor.
 
Katar Finans Merkezi Düzenleme Kurulu Finans Sektörü Yöneticisi Henk J Hoogendoorn, bankaların yanı sıra varlık ve yatırım fonu yönetim şirketleri ile fintech firmalarının da yatırımlarını teşvik ettiklerini belirtti. Finansal hizmetler sektörlerine ek olarak, spor, medya ve dijital hizmetler alanında faaliyet gösteren firmaların yatırımlarını da beklediklerini ekledi.
 
Katar Finans Merkezi, bünyesinde kurulu firmalara; İngiliz genel hukuku hükümleri çerçevesinde faaliyet göstermelerine imkânı, herhangi bir döviz kuru üzerinden işlem yapma imkânı, %100 yabancı yatırım imkânı, karın %100’ünün merkez ülkeye gönderilebilmesi, yerel kaynaklardan sağlanan kardan %10 vergi alınması ve çifte vergilendirmenin önlenmesi gibi avantajlar sunmaktadır.
 
Kaynak: The Gulf Times Business https://www.gulf-times.com/story/663332/QFC-welcomes-Credit-Agricole-CIB-Vakifbank-to-its-platform
Yayınlayan: Doha Ticaret Müşavirliği