Katar Kalkınma Bankası özel sektör için Ulusal Teminat Kampanyası başlattı

06 Nisan 2020

Katar Kalkınma Bankası korona virüsü salgınından olumsuz etkilenen özel sektör firmalarına faizsiz kredi sağlayabilmeleri için yerel bankalara teminat sağlayacağı bir program başlattı. Bu program daha önce özel sektöre sağlanacağı açıklanan 75 milyar riyal değerindeki destek paketinin bir parçası olup, Ulusal Teminat Programı çerçevesinde 3 milyar riyallik bir destek öngörülmektedir.

Söz konusu düzenleme özel sektör firmalarının kira ve personel giderlerini karşılamaları amacıyla hazırlanmıştır. Katar Kalkınma Bankası tarafından sağlanan teminat ve uygulama esasları kapsamında; ticari ve islami bankalar aracılığıyla kredilerin dağıtılması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Söz konusu destekten faydalanacak olan firmanın tamamen özel sektör firması olması ve ücret koruma programı kapsamında bulunması gerekmektedir. İlgili firmalar ücret koruma programına kayıtlı oldukları ve hesaplarının bulunduğu ticari ya da islami bankaya kredi için başvuru yapacaktır.

Söz konusu destek kapsamında sağlanacak kredilerin 1 yıllık ödemesiz dönem dahil 3 yıl içinde geri ödenmesi gerekmektedir. Bu 1 yıllık ödemesiz dönem için bankalar herhangi bir masraf ya da komisyon almayacaktır.
 
Kaynak: Gulf Times https://www.gulf-times.com/story/660088/QDB-launches-National-Guarantee-Programme-to-back-private-firms
Yayınlayan: Doha Ticaret Müşavirliği