DRC Mining Week 2019 - Fuar & Konferans

18 Nisan 2019

KDC-Kongo Demokratik Cumhuriyeti -[DRC- Democratic Republic of Congo] -[RDC - République Démocratique du Congo]
 
Demokratik Kongo Madencilik Haftası 2019 - Madencilik ve İlişkili Sektörler - Fuar & Konferans
DRC Mining Week, 19-21 June 2019, The Pullman Lubumbashi Grand Karavia Hotel, Lubumbashi, Democratic Republic of Congo

Etkinlik, ülke madenciliğinin merkezi olarak bilinen Lubumbashi kentinde (Zambiya sınırına yakın) düzenlenmektedir. Yakın dönemde ülkede, az sayıda düzenlenen fuar / konferans faaliyetleri içinde en önemli etkinlik konumundadır.

Maden ve mineral yeraltı kaynak zenginliği bakımından Afrika’da ve Dünya ölçeğinde önemli konumda yer alan ülke, bilhassa yeni teknoloji ve malzemelere dayalı ürünler için temel bazı hammadde girdilerin tedariği bakımından dünyada gittikçe önemi ve vazgeçilmezliğiyle anılmaktadır. Bu kapsamda ülke, lityum-ion teknolojine dayalı yeniden şarj edilebilir pillerin, elektrikli araç bataryaları ve genel olarak yenilenebilir enerji depolama için batarya teknolojilerinin kritik girdisi kobaltın tek başına dünyaki en önemli tedarikçisi olup, dünya kobalt üretimindeki payı %70 düzeyindedir. Bakır üreticisi olarak halihazırda Afrika’da ilk sırada bulunan ülkenin, yatırımı süren madenlerin devreye alınmasıyla dünya bakır üretimi ve ihracatındaki ağırlığının sıçrama yaparak daha da artması ve az sayıda en büyük üretici ülkeden biri konumuna kısa zamanda yükselmesi beklenmektedir. Ayrıca altın, gümüş, kalay, çinko, magnezyum, tantalyum/ diğer ender elementler, elmas/ diğer değerli taşlar, demir/diğer geleneksel metaller, petrol/hidrokarbon kaynaklar vd bakımından zengin, rezerv kalitesi benzerlerine göre bir hayli yüksek olan ülkenin, ekonomik faaliyet yapılabilirlik koşullarının iyileşmesine de bağlı olarak dünya madenciliğinde en ön konumlara gelmesi beklenirken;  henüz önemli ölçüde kullanıma açılmamış, keşfedilmeyi bekleyen kaynaklar bakımından da ülke dünya madenciliğinin en önemli cazibe merkezleri arasında görülmektedir.

19-21 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenmesi öngörülen DRC Mining Week 2019 - Expo & Conference etkinliği, madencilik faaliyetlerinin değer-tedarik zincirini oluşturan tüm sektörel bileşenlerindeki kıtada önemli aktörlerin buluşmasına, görüş-bilgi-deneyim paylaşımına, iş ilişkileri/bağlantıları tesisine,  ülke madenciliğinde yapılan son dönem düzenlemelerle ilgili yetkili birincil ağızlardan konuşmaların izlenmesi ve yetkililerle görüşme imkanı bakımından özel önem taşımaktadır.
 
Etkinlik resmi websayfası:
http://www.drcminingweek.com
 
Etkinlikte fuar standı tutmak ve diğer ilgilenimlerle ilgili katılım kaydı ve katılım koşul/yükümlülükleriyle ilgili organizatör firma yetkilisinin irtibat bilgisi:
Ms Audrey Bading Mve
Conference Producer
Spintelligent, Clarion Events | 2nd floor Great Westerford, 240 Main Road, Rondebosch, 7700, Cape Town, South Africa | PO Box 321, Steenberg, 7947, South Africa
t: (+27) 21 700 3500 | f: (+27) 21 700 3501  | d: (+27) 21 700 3566  |
e: audrey.bading@spintelligent.com

Kinşasa Ticaret Müşavirliği - kinsasa@ticaret.gov.tr