Kosova’nın Yeni Hükümet Programı Açıklandı.

12 Mayıs 2021

Kosova’nın Yeni Hükümet Programı Açıklandı.

Kosova Hükümeti, geçen hafta Cuma günü 2021-2025 dönemi programını onayladı. Kosova Hükümetinin yeni programında temel olarak kısa vadede Covid-19 salgınının yönetilmesi ve ekonomik toparlanma konuları yer alırken orta vadede ise yolsuzlukla mücadele ile ekonomik reformlar gibi konulara öncelik verileceği gözde çarpmaktadır.

2021-2025 dönemi için hazırlanan 57 sayfalık programda,  18 yönetim alanı belirlenmiş olup, 165 somut hedef açıklanmıştır.

Açıklanan hedefler arasında,  2021 yılının sonuna kadar vatandaşların yüzde 60’ının aşı olması,  Sırbistan ile nihai anlaşma yapılması, 1000 kız öğrenciye burs sağlanması ve 4000 aileye uygun fiyatta konutun sağlanmasını gibi hedefler yer almaktadır.

Hükümet programında ayrıca, sağlık sektörünün yeniden düzenlenmesi ve Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılması, yolsuzluk ve organize suçların önlenmesi ile adalet sisteminin bütünlüğü ve güvenirliği konularında devletin kapasitesinin artırılması ve Kosova vatandaşlarına yönelik vize serbestisi sürecinin de tamamlanması yer almaktadır.


Kaynak: Kosova Başbakanlık Ofisi
Yayımlayan: Priştine Ticaret Müşavirliği