Kuveyt ve Çin Arasında Bir Kuşak Bir Yol Projesi İşbirliği Toplantıları

12 Nisan 2021

Kuveyt ve Çin arasında "Bir Kuşak Bir Yol Projesinde İşbirliği" konulu sanal toplantılar düzenlenmektedir. Toplantılara her iki ülkeden de üst düzey yetkililer katılım sağlamaktadır.

Kuveyt adına söz alan Yüksek Planlama Kurulu Başkanı Dr. Khaled Mahdi, projenin günümüz küresel koşullarında uluslararası standartlara sahip olduğunu, ekonomik kalkınma ve yapay zekayı öncelediğini, yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik alanlarında Kuveyt'in 2020-2025 Kalkınma Planı'na katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdulwahhab Al-Wazzan ise Kuveyt'in Çin merkezli Bir Kuşak Bir Yol projesine ilk olarak destek veren Körfez ülkesi olduğunu, zira Kuveyt'in tarihi ipek yolu güzergahı üzerinde olması hasebiyle projenin en iyi uygulanabileceği ülkelerden biri olduğunu söylemiştir. Al Wazzan, devamla, Bir Kuşak Bir Yol projesinde yer alan hususların Kuveyt'in 2035 Vizyonu'nda bulunan hedeflerle örtüştüğünü; ulaşım, enerji ve bilgi teknolojileri alanlarında hayata geçirilecek olan alt yapı projeleri ile Kuveyt'in petrol dışı sanayileşme ve ekonomik büyüme gibi hedeflerine katkı sağlayacağını ifade etmiştir. 

Kaynak: Arab Times
Yayınlayan: Kuveyt Ticaret Müşavirliği