Mısır'ın Yatırım Bakanı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile ortak işbirliği imkanlarını ele aldı

01 Aralık 2019

Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sahar Nasr, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Betsy Nelson ile yenilenebilir enerji projelerinde ortak işbirliğini geliştirmenin yollarını ele aldı.

İki Taraf ayrıca Bankanın Mısır'daki otomotiv sektörüne ve Mısır'ın şu anki Afrika Birliği (AU) başkanlığı sırasında Afrika kıtasındaki bölgesel entegrasyon projelerine verdiği desteği de görüştü.

Bakan Nasr, Mısır'ın EBRD ile, demiryolları ve metro sistemlerini geliştirmek suretiyle ulaşım alanı, Küçük ve Orta Ölçekli projeler ve enerji de dahil olmak üzere birçok alanda işbirliğini ve ortaklığı geliştirme konusundaki istekliliğini dile getirdi.
Nasr, bankanın da Mısır'a gelen doğrudan yabancı yatırımın artmasına yardımcı olmak için özel sektöre sağladığı fonları artırma konusunda istekli olduğunu belirtti.

Bu arada Nelson ise, ekonomik düzeyde elde ettiği başarılar sayesinde Mısır'ı, dünyada faaliyet yürüttüğü ülkelerden en büyüğü olarak seçen EBRD ile Kahire arasındaki başarılı ortaklığa övgülerde bulundu.

Nelson ayrıca, EBRD'nin, Mısır'ın reform çabalarını desteklemeyi ve ülkede, 99 proje üzerinden yaklaşık 5,3 milyar avroya ulaşan yatırımlarını, ki özel sektör bu yatırımların % 58'ini almaktadır, artırmayı taahhüt ettiğini, Mısır'ın EBRD'nin Afrika'daki toplam yatırımlarının % 50'sinden fazlasını aldığını ifade etmiştir.

Kaynak: MENA
Yayımlayan: Kahire Ticaret Müşavirliği