Aramayı kapat

Ticaret Bakanlığı Ana Sayfa

T.C. Ticaret Bakanlığı

Yüzüncü Yıl Logo Mustafa Kemal Atatürk Bayrak Recep Tayyip Erdoğan Resmi

Nijerya Naira'sı için ayarlama yapıldı

25 Mart 2020

20 Mart 2020 tarihinde Nijerya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre döviz kuru politikasında yeni uygulamaya gidildiği ve Naira-Dolar kurunun yeni bir orana sabitlendiği açıklanmıştır.
Söz konusu açıklamadan önce serbest piyasada 1 dolar 360 Naira iken, yeni döviz kuru uygulaması sonucu 1 dolar 380 Naira olacak şekilde ayarlandığından bahsedilmiştir. Konuya ilişkin olarak bu durumun bir devalüasyon niteliğinde olmadığına da dikkat çekilmiştir.
Bu duruma sebep olan ana unsur, petrol varil fiyatlarının 30$ bandına düştükten sonra Naira’nın baskı altında olduğu ve hükümetin 2020 yılı hedeflerinde petrol varil fiyatının 57$ olarak hedeflenmiş olmasıdır.
Konuya ilşikin haberin detaylarına https://allafrica.com/stories/202003230049.html ve https://allafrica.com/stories/202003210077.html linklerinden ulaşılabilmektedir.
Kaynak: Vanguard
Yayımlayan: Abuja Ticaret Müşavirliği