Koronavirüs Nedeniyle Sırbistan'da Alınan Önlemler-6

20 Mart 2020

COVID-19 salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla Sırbistan Hükümeti tarafından 19 Mart 2020 tarihinde alınan ilave önlemler aşağıda özetle sunulmuştur.
 

  • Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’ndan yapılacak tüm uluslararası ticari uçuşlara ara verilmiştir.
  • Havalimanının tamamen kapatılmayacağı, insani yardım amaçlı uçuşlar ile yük trafiğinin devam edeceği ifade edilmiştir.
  • Sırbistan hava sahasının üst uçuşlara açık olduğu açıklanmıştır.

 
Konuya ilişkin açıklamaya Sırbistan Hükümetinin https://www.srbija.gov.rs/vest/en/151803/belgrade-nikola-tesla-airport-closes-for-all-commercial-international-flights.php web sayfasından ulaşılabilmektedir.
 
Niş Havalimanı’nın da uluslararası hava trafiğine geçici olarak kapatıldığı Sırbistan Hükümeti tarafından ayrıca açıklanmıştır. Konuya ilişkin açıklamaya Sırbistan Hükümetinin https://www.srbija.gov.rs/vest/en/151734/international-air-traffic-from-nis-airport-suspended-until-further-notice.php web sayfasından ulaşılabilmektedir.
 
Bu kapsamda, Sırp makamlarından alınan özel izin ile Türk Hava Yolları (THY), Belgrad-İstanbul son uçuşunu (TK 1084), 19 Mart 2020 tarihi saat 20:25’de gerçekleştirmiştir.
 
Öte yandan, Sırbistan Hükümeti tarafından COVID-19’un yayılmasının önlenmesi amacıyla 20 Mart 2020 tarihinde sabah saat 8:00’dan itibaren Sırbistan’ın tüm sınır kapılarının (hava, kara, demiryolu ve su trafiği de dahil olmak üzere) yolcu trafiğine kapatılacağı açıklanmıştır.
 
Yapılan açıklamada ayrıca, ülkede şehirlerarası otobüs ve demiryolu seferlerinin de 20 Mart 2020 tarihi saat 12.00'den itibaren kaldırılacağı, ancak vatandaşların özel araçları ile seyahat edebileceği ifade edilmiştir.
 
Yapılan açıklamada ilaveten, önümüzdeki günlerde koronavirüs bulaşmış kişilerin sayısının hızla artmasının beklendiği, salgının kontrolünün giderek zorlaştığı, bu sebeple sokağa çıkma yasağının genişletmesi konusunda hafta sonuna kadar karar verileceği belirtilmiştir.

Yayımlayan: Belgrad Ticaret Müşavirliği