Sırbistan Çevre Koruma Bakanı Irena Vujovic, Lim Nehri'nin Korunmasına Yönelik Projelerin Finansmanı İçin Sırbistan’ın Üç Belediye Başkanı ile 70 Milyon RSD Değerinde Bir Sözleşme İmzaladı

19 Nisan 2021

Sırbistan Çevre Koruma Bakanı Irena Vujovic, Lim nehri'nin korunmasına yönelik projelerin finansmanı için Priboj, Prijepolje ve Nova Varos Belediye Başkanları ile 70 milyon RSD değerinde bir sözleşme imzalamıştır. Çevre Koruma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın üç projenin finansmanı için gerekli fonun yüzde 80'ini tahsis edeceği, kalan yüzde 20'sinin ise bütçelerinden belediyeler tarafından sağlanacağı belirtilmiştir. Söz konusu proje ile nehirde kurulacak bariyerler ile atıkların nehre karışması önlenecektir ve Çevre Koruma Kanunu'nda öngörülen önleyici tedbirlerin uygulanacaktır. Bununla birlikte, Nova Varos belediyesinde yeni bir atık transfer istasyonu inşa edilecektir. Söz konusu ihaleye ilişkin bilgilere https://www.ekapija.com/tender/3206523/izgradnja-transfer-stanice-sa-reciklaznim-dvoristem-222021-regionalna-sanitarna-deponija-banjica-doo internet adresinden ulaşılabilmektedir. Diğer projeler için ihaleler ayrıca açıklanacaktır.

Kaynak: Sırbistan Çevre Koruma Bakanlığı Resmi İnternet Sayfası (https://www.ekologija.gov.rs/saopstenja/vesti/vujovic-postavljanjem-brana-i-recnih-pregrada-smanjicemo-problem-plutajuceg-otpada-na-limu)
Yayımlayan: Belgrad Ticaret Müşavirliği