Ak Durna, Balık Sayısını Artırmayı Amaçlıyor

07 Ağustos 2019

Daşoguz velayatinde yerleşik  Ak Durna özel şirketinin uzmanları, Türkmenistan'daki balık sayısını korunmasını ve daha da artırılmasını hedefliyor.

Şu anda, sazan ve gümüş sazan yavrularını gerekli şartların yaratıldığı büyük miktarlarda yetiştiriyorlar. Yavru, hidrokimyasal ve sıcaklık koşullarının sıkı bir şekilde gözlendiği, akan su ile yapay bir rezervuarda tutulur. Özel feed, kurumda onlar için yaratılır.

Sonbaharda, genç balıkların Sarykamysh Gölü'ne ve Aybovur veya Uzyn-shor gibi diğer Daşoguz sularına bırakılması planlanmaktadır.

Daşoguzbalyk'ın özelleştirilmesinden sonra oluşturulan Ak Durna, Daşoguz bölgesindeki balıkçılık ve balık yetiştiriciliği konusunda uzmanlaşmış en büyük özel yapıdır. Ana balık avlama alanı, onlarca balıkçının uzmanlaşmış ekipmanla çalıştığı Sarykamysh Gölü'dür.

Özel yapı ayrıca sigara içilen ve donan bölümleri olan bir sanayi bölgesini de içermektedir. Ak Durna, S.N.Niyazov etrap bölgesinde bulunan toplam 5 hektar alana sahip kendi gölet çiftliğine de sahip.

Gelecekte, şirket, çeşitli kapasitelere sahip mühürlü kaplarda balık kesme ve paketleme makineleri de dahil olmak üzere gerekli ekipmanı satın alarak üretimi geliştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Business Turkmenistan