Astrakhan bölgesi Türkmenistan'dan 750 milyon dolarlık gemi yapımı siparişi gerçekleştirdi.

22 Haziran 2020

Rusya-Türkmen hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun telekonferans toplantısında Türkmenistan ve Rusya Federasyonu konuları arasındaki bölgeler arası işbirliği konuları tartışıldı. Türkmenistan'ın uzun süredir devam eden ve güvenilir bir ortağı olan Astrakhan bölgesi Valisi Igor Babushkin bu konuda bir rapor verdi.

Babuşkin," Türkmenistan Astrakhan bölgesi için stratejik bir ortak ve yakın arkadaştır " dedi.
Son yıllarda Türkmenistan tarafından sipariş edilen Astrakhan tersanelerinde 750 milyon ABD dolarından daha değerli projeler hayata geçirilmiştir. Projeler arasında petrol üretim platformlarının inşaatı, römorkörlerin onarımı, dökme yük taşıyıcıları ve tankerler yer aldı.

Türkmen tarafının önerisi üzerine Astrakhan tersaneleri bir konteyner gemisi yapımı için bir proje üzerinde çalışmaya başladı.

Ek olarak, Astrakhan bölgesi tarım ürünleri ve sanayi malları da dahil olmak üzere karşılıklı ticareti artırmaya hazırdır.

Babushkin," bu bağlamda, Astrakhan bölgesinde Türkmenistan'ın bir ticaret evinin yanı sıra Türkmenistan'dan Rusya'ya ithal edilen malların tüm gümrük ve diğer gerekli prosedürleri geçeceği bir lojistik merkezi açma olasılığına geri dönmenin önemli olduğunu düşünüyorum " dedi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rashid Meredov, gemi yapımı alanında işbirliğinin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesine hazır olduğunu belirtti.

"Türkmenistan petrol üreten bir ülke, bu yüzden bu tür ürünler her zaman talep edilecek" dedi.
Ayrıca, taraflar ulaşım bağlantıları geliştirmeye ve her şeyden önce – Olya ve Türkmenbaşı limanları arasında düzenli bir araba feribot hattı kurmaya, Aşkabat ve Astrakhan arasında doğrudan uçuşlar başlatmaya ilgi duyduklarını ifade ettiler.

19 Haziran'da, hükümetlerarası Türkmen-Rusya Ekonomik İşbirliği Komisyonu eş başkanları-DPM, Türkmenistan Dışişleri Bakanı R. Meredov ve Rusya Hükümeti Başkan Yardımcısı A. L. Overchuk arasında çevrimiçi bir toplantı yapıldı. Taraflar, Sanayi, ulaştırma, dijital teknolojiler ve finansal operasyonlar Alanında İşbirliği umutlarını tartıştılar.

Kaynak: nCa news