Çin: en iyi yasa koyucu, Çin ve Türkmen kalkınma stratejileri arasında gelişmiş sinerji çağrısında bulundu

21 Ekim 2019

Çin: Üst düzey yasa koyucu, Çinli ve Türkmen kalkınma stratejileri arasında daha fazla sinerji çağrısında bulundu
Çarşamba günü Çin'in üst düzey yasa koyucu Li Zhanshu, karşılıklı yarar sağlayacak işbirliği için kalkınma stratejilerinin sinerjisini güçlendirmeye Çin ve Türkmenistan'ı çağırdı.

Ulusal Halk Kongresi (NPC) Daimi Komitesi Başkanı Li, Mejlis başkan yardımcısı Kasymguly Babayev veya Türkmen parlamentosu ile yaptığı görüşmede, iki ülke Kemer ve Yol'un ortaklaşa inşa edilmesinde “doğal ortaklar” dedi.

Li, Kemer ve Yol girişiminin ve Türkmenistan'ın kalkınma stratejisinin sinerjisini güçlendirmeli, dedi.

İkili ilişkiyi, eşitliği olan ve kazan-kazan sonuçlarını izleyen uluslararası ilişkilerin bir “modeli” olarak nitelendiren Li'ye göre, Çin-Türkmenistan stratejik ortaklığı, hızla gelişmekte ve başkanlarının liderliğinde daha fazla gelişme için büyük potansiyel göstermektedir.

NPC, devlet başkanlarının ulaştığı mutabakatı ciddiye almak, aktif olarak dostane değiş tokuşlar yapmak, çok taraflı parlamento örgütleri çerçevesinde mevzuat ve işbirliği konusundaki iletişimi geliştirmek ve çeşitli alanlarda daha fazla işbirliği için yasal güvenceler sağlamak için Mejlis ile çalışmaya hazırdır. , dedi Li.

Babayev, Mejlis'in NPC ile dostluğunu derinleştirmek için sabırsızlandığını söyledi. Türkmen parlamentosu, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini teşvik etmek için Çin yasama organı ile yasalar üzerinde karşılıklı alışverişi ve karşılıklı öğrenmeyi pekiştirmeye istekli olduğunu söyledi.

Kaynak: nCa news bulletin