Macaristan, Türkmenistan'ı gaz ithalatında gelecek vaat eden bir ortak olarak görüyor

12 Ağustos 2020

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Azerbaycan’ınTrend ajansına verdiği demeçte, Macaristan'ın özellikle Güney Gaz Koridoru üzerinden doğalgaz ithalatıyla ilgilendiğini ve Türkmenistan'ı bu alanda gelecek vaat eden bir ortak olarak gördüğünü söyledi. Macaristan Dışişleri Bakanlığı, bu ülkelerin daha önce enerji sektöründe işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.
Bakanlık, "Enerji konusu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Siyjarto'nun 20 Mayıs 2019'da Aşkabat’a gerçekleştirdiği ziyaretindeki görüşmelerinde de ele alındı" diye ifade verdi.
Ayrıca bakanlık, ülkelerin aktif olarak işbirliği yaptığı diğer alanlar hakkında da bilgi verdi. Macaristan Dışişleri Bakanlığı, su kaynaklarına ilişkin iki taraflı kurumlar arası anlaşma taslağının şu anda düzenleme aşamasında olduğunu kaydetti. Bakanlık, bu projenin bu alandaki deneyim alışverişine temel teşkil edeceğini not ediyor.
Bakanlık, ülkeler arasındaki başka bir işbirliği alanına atıfta bulunarak, "Macaristan tarım alanındaki işbirliğine de özel önem veriyor." dedi.
Macaristan'ın tarım sektöründeki ihracat fırsatları hakkında bilgi veren bakanlık, Macar tarım ürünlerinin ve bunların kalitesinin gelecekteki ihracat fırsatları için umut verici göründüğünü sözlerine ekledi.
Daha önce bildirildiği gibi, Sahabatly Türkmen Firması, Macaristan ve Hollanda ile işbirliğine başladı ve Macaristan'dan 400 Holstein ineği ve Hollanda'dan aynı cinsten 65 inek satın almayı planlıyor.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni