SACE, Türkmenistan ile petrol ve gaz sektöründeki ortaklığını sürdürmeyi planlıyor

13 Kasım 2019

Bir İtalyan ihracat kredisi kuruluşu olan SACE, Türkmenistan ile petrol ve gaz sektöründe işbirliğinin devam etmesini istiyor. Bu, SACE Başkanı Benjamino Quintieri tarafından İtalya'daki büyük işletme temsilcileri ile Türkmenistan başkanının görüşmesinde belirtildi.

- Bu proje için birçok İtalyan ürün tedarikçisine destek sağladığımız Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesine de katılıyoruz.

Quintieri, Türkmenistan'da devletin yabancı şirketlerin dahil olduğu projelere destek sağladığını vurguladı.

-Bu nedenle, TAPI doğal gaz boru hattı projesinin uygulamasına katılmak da dahil olmak üzere herkes için faydalı projeleri ortaklaşa uygulamaya devam etmeye hazırız.

SACE başkanı, ihracat kredisi kuruluşunun, Türkmenistan'ın diğer ekonomik projelerindeki varlığını genişletmeye hazır olduğunu belirtti. Milano'daki başarılı bir iş forumu, iki ülke arasındaki ticaret ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için birçok fırsat gösterdi.

Quintieri'ye göre, SACE son üç yılda uluslararası pazarda 21 bin İtalyan şirketi ve girişiminin tanıtımına 72 milyar avroluk yatırım yaptı. Aynı zamanda, Ajans’ın uzun yıllardır işbirliği içinde olduğu, Türkmenistan’a, özellikle de petrol ve gaz sektörüne olan ilgisinin açık olduğunu belirtti.

Kaynak: nCa News Bulletin